Preverjena Nemška kakovost | Dostava brezplačna

Prebava vital – Vam nagaja črevesje? 30 kapsul

24,99 113,94 

Zakaj prehransko dopolnilo Prebava Vital?

 • 15 najbolj koristnih mikrobioloških sevov
 • Vključeni sevi iz 3 rodov bakterijskih kultur Lactobacillus, Bifidobacterium in Streptococcus
 • Dodan vitamin D in vitamin B12 za podporo imunskemu sistemu
 • Brez glutena in laktoze
 • Patentirana in zaščitena formulacija
 • Primerno za vegetarijance in vegane
 • Zasnovano, izdelano in certificirano v Nemčiji
 • Samo ena kapsula na dan pred obrokom

Počisti
  

Hrana, ki jo pojemo, oskrbuje telo s številnimi hranilnimi snovmi in ohranja zdravo ravnovesje bakterij v črevesju. A to vedno ne drži!

Črevesno mikrobioto sestavljajo tako dobre kot slabe bakterije, ki živijo v sožitju. Mikroorganizmi morajo biti v ravno pravem ravnovesju, da nam lahko pomagajo pri prebavljanju hrane in oblikovanju dobrega imunskega sistema.

Slabe črevesne bakterije se lahko pretirano razmnožijo in prevladajo nad številom dobrih bakterij. Takrat se hrana ne more dobro razgraditi, zato se lahko pojavijo prebavne motnje, kot je napihnjenost po hrani, napenjanje pri odvajanju blata, driska, zvijanje in tiščanje v trebuhu, spahovanje, in drugo.

Popolno ravnovesje črevesnih bakterij ni pomembno le za urejeno prebavo, ampak tudi za imunski sistem. V črevesju nastaja največ celic imunskega sistema, ki nato potujejo po krvi in limfi v ostale organe ter postanejo del celotnega imunskega sistema, ki je zadolžen za to, da se bori proti tujim bakterijam, ki nam lahko škodijo.

Urejen prebavni sistem je temelj dobrega zdravja in počutja. Vendar zdrava črevesna mikrobiota ni samoumevna. Nanjo vplivamo sami. Neustrezna prehrana je poglavitni razlog porušenega ravnovesja črevesnih bakterij.

Katera hrana škoduje vašemu prebavnemu sistemu?

Črevesna flora se lahko poruši, če ste izpostavljeni stresnim obremenitvam, uživate antibiotike in se prehranjujete z enolično in predelano hrano z visoko vsebnostjo sladkorjev.

S hrano hranite sebe in tudi črevesne bakterije. Dobre črevesne bakterije uspevajo le takrat, če jih hranimo s hranili, ki jih potrebujejo. Nekatera živila pa dobrim črevesnim bakterijam otežujejo življenje in povzročajo neravnovesja v črevesni flori.

Rafinirani sladkorji

Enostavni sladkorji niso enaki sladkorjem (fruktoza, glukoza) v sadju. Gre za prečiščeni beli sladkor, sladkarije, sladke pijače, itd. V vsa ta živila se sladkor dodaja, telo pa ga težko prebavi. Če jeste veliko rafiniranega sladkorja, s tem hranite slabe črevesne bakterije, ki se začno pretirano razmnoževati, postopoma pa načenjajo zdravje črevesja.

Predelani mesni izdelki

Salame, klobase, hrenovke in druge predelane mesnine bi se morale bistveno manj pogosto znajti na naših jedilnikih. V meso se dodajajo umetni dodatki in konzervansi, ki dražijo črevesno sluznico in posledično povzročajo bolečine v trebuhu, napihnjenost in krče.

Nasičene slabe maščobe

Slabe maščobe so pravzaprav trans ali nasičene maščobe, ki dvigajo ravni slabega holesterola, povečujejo tveganja za razvoj srčno-žilnih bolezni in »packajo« črevesje. Največ slabih maščob je v majonezi, polnomastnih mlečnih izdelkih, ocvrti hrani, prigrizkih, delih mesa z veliko maščobe, itd.

8 znakov, ki nakazujejo na to, da imate težave s črevesjem

Zdravo črevesje ni odgovorno le za prebavo hrane, ampak vpliva tudi na druge telesne organe in funkcije. Pravijo, da zdravje izvira iz črevesja, saj ta zapleten mehanizem predstavlja prvo obrambno linijo pred naravni sovražniki, kot so bakterije, virusi in glive.

 1. Prebavne motnje (plini, napihnjenost, zaprtje, driska, zgaga)
 2. Slabo počutje (pogosti glavoboli, slaba koncentracija, občutek prazne glave)*
 3. Nenehna utrujenost, ki ne mine s počitkom
 4. Hrepenenje po sladkem
 5. Alergije na koži, alergije na živila
 6. Spremembe na koži (ekcemi, dermatitisi)
 7. Nenamerne spremembe v teži (hujšanje ali pridobivanje kilogramov)
 8. Slabša imunska odpornost (pogosti prehladi, viroze,…)*

*Znanstveniki vedno bolj raziskujejo povezavo na osi črevesje-možgani, po kateri potujejo signali.

* Kar 70% imunskega sistema se nahaja v črevesju.

Naše zadovoljne stranke pravijo

»Kapsule jemljem že nekaj mesecev in sem navdušena nad tem, da sem si končno uredila prebavo. Zaradi tega se tudi zelo dobro počutim in imam več energije, saj sem si pozdravila težave z želodčno kislino, in me zato v želodcu več ne peče. Po hrani nimam več trdega in čisto napetega trebuha, uredili pa so se tudi »obiski« na stranišču.«

Marija K. 58 let, Kozina

»V zadnjem letu sem večkrat zbolel in zdravnica mi je predpisala antibiotike. Prebava se mi je zato porušila. Po vsaki hrani sem občutil nelagodje v spodnjem delu trebuha, odvajanje je bilo zelo neredno in nepredvidljivo. Z dopolnilom Prebava Vital sem spravil prebavo nazaj v formo, sicer mi ne bi uspelo, kljub temu, da sem ves čas zdravo jedel.«

Peter M. 62 let, Črnomelj

»Pri nas cela družina uživa probiotike. Otroka pozimi nista več vsak mesec prehlajena, mož si je s tem zelo omilil težave z dermatitisom na rokah, sama pa jih jemljem za manj napihnjenosti po obrokih hrane. Dodan vitamin B12 je tudi super, ker ne jemo mesa. Priporočam vsem, ki imajo probleme s prebavo in, ki potrebujejo dodatno podporo za imunski sistem.«

Eva S. 32 let, Dvorje

»Dolgo časa sem kupoval samo čaj za odvajanje. Pomagal mi je samo za tisti čas, ko je bilo najhuje in me je trebuh že zelo bolel. S tem dodatkom sem zelo zadovoljen, ker mi pomaga ves čas, in čaja sploh več ne rabim, saj nimam več težav z zaprtjem. Opažam tudi, da nimam več neprijetnih težav z zgago, ko me je bolelo grlo od kisline iz želodca.«

Urban P. 72 let, Cerknica

Prebava Vital – edinstvena kombinacija probiotikov z dodanim vitaminom B12 in D3

Prehransko dopolnilo Prebava Vital vsebuje edinstveno kombinacijo probiotičnih bakterijskih sevov z dodanima vitaminoma D in B12.

15 različnih bakterijskih sevov

Več kot je bakterijskih sevov v eni kapsuli, višja je učinkovitost dopolnila. Vsak bakterijski sev opravlja svojo nalogo v črevesju, 15 različnih sevov pa skupaj deluje sinergično in povečuje pozitivne učinke na prebavo.

3 različne probiotične kulture družine Lactobacillus, Bifidobacterium in Streptococcus

Za moč!

Lactobacillus

 • Lactobacillus probiotične bakterije pri fermentaciji ogljikovih hidratov proizvajajo mlečno kislino. Veljajo za probiotike, saj pomagajo ohranjati ravnovesje v črevesni mikrobioti s tem, da imajo vlogo pri pravilnem razgrajevanju hrane ter absorpciji hranil iz hrane. [1]

Bifidobacterium

 • Bifidobacterium probiotične bakterije sodelujejo pri prebavljanju prehranskih vlaknin, imajo vlogo pri preprečevanju okužb na ravni imunskega sistema, sodelujejo pri proizvajanju vitaminov in drugih snovi v telesu ter krepijo zdravje črevesne mikrobiote.[1]

Streptococcus

 • Streptococcus thermophilus spadajo v skupino mlečnokislinskih bakterij, ki živijo v našem prebavnem, sečnem in genitalnem traktu. Pomagajo pri prebavi in absorpciji hranil iz hrane ter skrbijo za ravnovesje med slabimi in dobrimi bakterijami v črevesju.

Dodan vitamin D3

Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) navaja, da vitamin D3 prispeva k delovanju imunskega sistema in mišic ter k ohranjanju zdravih kosti in zob. Pomembno vlogo ima tudi v črevesju, saj v tem delu telesa povečuje absorpcijo kalcija in fosforja.


Dodan vitamin B12

Vitamin B12 je pomemben za človeško telo, saj prispeva k sproščanju energije pri presnovi in ima vlogo pri delovanju živčnega in imunskega sistema. Hkrati ima vlogo pri nastajanju redečih krvničk ter prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.


K pomanjkanju vitamina B12 so izpostavljeni vsi, ki se soočajo z motnjami v delovanju prebave, predvsem v predelu želodca. Vitamin B12 se namreč slabše absorbira iz hrane, če gre za pomanjkanje želodčne kisline. Vitamin potrebuje želodčno kislino, da se lahko absorbira v telesu.


Zakaj izbrati dopolnilo Prebava Vital iz Eterie?

 1. Široko področje delovanja pri težavah s prebavo in črevesjem zaradi dodanih 15 različnih bakterijskih sevov znotraj treh bakterijskih družin Lactobacillus, Bifidobacterium in Streptococcus.
 2. Dodatna podpora imunskemu sistemu z dodanim vitaminom D3 in vitaminom B12.
 3. Izdelek ne vsebuje laktoze in glutena.
 4. Visoka čistost in kakovost sestavin.
 5. Preverjena in certificirana nemška kakovost z več kot 20-letno tradicijo (zasnovano, izdelano in z raziskavami podprto v Nemčiji).

Priporočeni dnevni odmerek je 3 kapsule na dan.

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja.

Shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjevati v temnem in suhem prostoru na temperaturi do 25 °C.

Če ste preobčutljivi ali alergični na katero od sestavin tega izdelka ali jemljete zdravila, se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom. Izdelek ni priporočljiv za nosečnice in doječe matere.

*Učinki uporabe izdelka se lahko razlikujejo pri posameznikih in lahko odstopajo od opisanih na spletni strani.

Viri:

[1] Vir: https://www.bmj.com/content/361/bmj.k2179

[1] Vir: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4908950/

Vse o dodatkih

Alfa-linolenska kislina (Omega-3)… skrbi za normalno raven holesterola v krvi.

Tiamin, vitamin B12, riboflavin, niacin, Pantotenska kislina, vitamin B6, vitamin C, Kalcij (Ca), železo (Fe), biotin, jod (I), Nosite baker (Cu), magnezij (Mg), … prispeva k normalni presnovi energije

Tiamin, vitamin B12, riboflavin, Niacin, vitamin B6, vitamin C, biotin, Jod (I), kalij (K), magnezij (Mg) …prispevajo k normalnemu delovanju živčniga sistema

Krom (Cr), biotin, cink (Zn) … prispevajo do normalnega metabolizma makrohranila

Tiamin, vitamin B12, niacin, vitamin B6, folati, vitamin C, biotin, magnezij (Mg) … prispevajo k normalni psihični funkcij.

Biotin, selen (Se), cink (Zn) … prispevajo vzdrževanje normalnih las

Vitamin A, riboflavin, niacin, biotin… prispevajo k vzdrževanju normalnega stanja sluznice

Vitamin A, Riboflavin, Niacin, Biotin, Jod (I), Zink (Zn)… prispevajo za vzdrževanje normalne kože

Kalcij (Ca), vitamin K… prispevajo k, normalno strjevanje krvi

Kalcij (Ca), kalij (K), magnezij (Mg), vitamin D … prispevajo k normalno delovanje mišic

Kalcij (Ca)

prispeva k normalnemu prenosu signala med Živčnih celicami
… prispeva k normalni funkciji prebavnih encimi
… ima funkcijo pri delitvi celic in Specializacija celic
… se uporablja za vzdrževanje normalnih kosti
… se uporablja za vzdrževanje normalnih zob

Vitamin B12, folat, železo (Fe), Magnezij (Mg), cink (Zn), vitamin D … imajo vlogo pri delitvi celic

Vitamin K, magnezij (Mg), mangan (Mn), fosfor (P), cink (Zn), vitamin D … prispevajo k vzdrževanju normalnega stanja Kosti

Klorid (Cl)… prispeva s tvorbo Želodčna kislina do normalne prebave

Krom (Cr)… pomaga vzdrževati k normalni ravni sladkorja v krvi

Železo (Fe), jod (I), cink (Zn) … prispevajo k normalni kognitivni funkciji

Železo (Fe)
… prispeva k normalnemu nastanku rdečih krvnih celic in hemoglobina
… prispeva k normalnemu prenos kisika v telesu

Vitamin A, Vitamin B12, Vitamin B6, Folati, vitamin C, železo (Fe), baker(Cu), selen (Se), cink (Zn), vitamin D …prispevajo k normalnemu delovanju imunskega sistema

Vitamin B12, Riboflavin, Niacin, Pantothensäure, Vitamin B6, Folat, Vitamin C, Eisen (Fe), Magnesium (Mg)….prispevajo k zmanjšanju utrujenosti in Utrujenost

Folat
… prispeva k rasti materinega tkiva med nosečnostjo
… prispeva k normalni sintezi aminokislin
… prispeva k normalni tvorbi krvi

Vitamin B12, vitamin B6, folati…prispevajo k normalni presnovi homocisteina

Jod (I) … prispeva k normalni proizvodnja ščitničnih hormonov
Jod (I), selen (Se) … prispeva k enemu normalno delovanje ščitnice

Kalij (K) … prispeva k vzdrževanju normalen krvni tlaka

Baker (Cu)… prispeva k vzdrževanju normalnega stanja vezivnega tkiva… prispeva k normalnemu pigmentacija las… prispeva k normalnemu prevozu železa v telesu… prispeva k normalnemu pigmentacija kože

Riboflavin, vitamin C, vitamin E, baker (Cu), mangan (Mn), selen (Se), cink(Zn) … prispevajo ščitu celice pred oksidativnim stresom

Magnezij (Mg) … prispeva kravnotežju elektrolitov

Magnezij (Mg), cink (Zn) … prispevaprispeva k normalni sintezi beljakovin

Magnezij (Mg), vitamin D, fosfor …prispevajo k vzdrževanju normalnih zob

Mangan (Mn) … prispeva k normalnemu Nastanek vezivnega tkiva

Molibden (Mo) … prispeva k normalnemu delovanju presnove

Amino kisline pantotenska kislina … prispeva k normalni sintezi in do normalnega metabolizma steroidni hormoni, vitamin D in nekateri nevrotransmiterji … prispeva k normalni duševnosti

Fosfor … prispeva k normalnemu delovanje celične membrane

Beljakovine… prispevajo k povečanju mišične mase ob… prispevajo k ohranjanju mišične mase

Vitamin A, riboflavin, vitamin B6 … prispevajo k ohranjanju normalnega vida

Selen (Se) … prispeva k normalnemu nastanku sperme

Selen (Se), cink (Zn) … prispeva k ohranjanju nohtev

Tiamin … prispeva k normalnemu delovanju Srčne funkcije

Vitamin A, riboflavin … prispevajo k enemu normalna presnova železa
Vitamin B6… prispeva k normalni sintezi cisteina… prispeva k normalnim beljakovinam in
Presnova glikogena… prispeva k ureditvi hormonske aktivnosti

Vitamin C
… prispeva k normalnemu tvorjenju kolagena za normalno delovanje krvnih žil
… prispeva k normalnemu tvorjenju kolagena prispeva k normalnemu delovanju kosti
… prispeva k normalnemu tvorjenju kolagena za normalno delovanje hrustanca
… prispeva k normalnemu tvorjenju kolagena normalno delovanje dlesni
… prispeva k normalnemu tvorjenju kolagena za normalno delovanje zob
… prispeva k normalnemu tvorjenju kolagena prispeva k normalnemu delovanju kože
… prispeva k regeneraciji zmanjšanegaOblika vitamina E.
… poveča absorpcijo železa

Vitamin D
… prispeva k normalni absorpciji / Uporaba kalcija in fosforja
… prispeva k normalni ravni kalcija v krvi

Cink (Zn)
… prispeva k normalni kislinsko-bazični presnovi … prispeva k normalni presnovi ogljikovih hidratov
… prispeva k normalni sintezi DNA… prispeva k normalni plodnosti in normalno razmnoževanje
… prispeva k normalnemu presnovi maščobnih kislin… prispeva k normalnemu presnova vitamina pri
… prispeva k ohranjanju normalnega stanja raven testosterona v krvi.

Šifra: Ni na voljo Kategorije: , ,
Updating…
 • V košarici ni izdelkov.