Preverjena Nemška kakovost | Dostava brezplačna

Čisti Manuka med MGO 514+, 60 kapsul

44,99 125,96 

Dragocen Manuka med velja za pravi čudež narave, saj vsebuje edinstveno spojino MGO (metilglioksal), ki medu daje zdravilno moč. Novozelandski med ima močne antibakterijske, protimikrobne in antiseptične lastnosti.

 • Naravna podpora imunskemu sistemu pri virusnih, bakterijskih in glivičnih okužbah
 • Vsebuje nadpovprečno visoko koncentracijo naravne aktivne učinkovine MGO – 514 mg snovi na kilogram medu
 • Z dodanim cinkom in vitaminom C za dodatno podporo imunskemu sistemu
 • Čisti Manuka med v prahu izdeluje certificiran proizvajalec Best Green
 • Čebelarji pridobivajo med iz posebnih vrst Manuka grmov na Novi Zelandiji
 • 60 lahko prebavljivih rastlinskih kapsul za celih 60 dni uporabe

Počisti
  

6 razlogov, zakaj Manuka med velja za kraljevski cvetlični med

 

1.      Novozelandski domorodci Maori ga že stoletja cenijo kot super živilo

 

Preden je Manuka med postal zelo priljubljen v našem delu sveta, so ga novozelandski domorodci Maori že stoletja pred tem uporabljali za različne zdravstvene tegobe. Najprej so kuhali čaj iz listov in lubja Manuka grma, ko pa se je razvilo čebelarstvo, so med uživali za nižanje vročine, lajšanje težav s prostato, celjenje ran in različne okužbe, ki so se razvile v prehlad, virozo ali gripo.

2.      Čebele nabirajo cvetni prah iz cvetov grma, ki cveti le 25 dni na leto in raste samo na Novi Zelandiji

 

Manuka med je dobil svoje ime po Manuka grmu (Leptospermum scoparium), ki raste le v sušnih in s soncem obsijanih predelih na severu Nove Zelandije. Čebele nabirajo cvetni prah in nektar iz cvetov belo rozaste barve. Manuka grm pa cveti le 25 dni na leto, zato je tudi med toliko bolj dragocen, saj so viri omejeni. Letina je odvisna tudi od naravnih pogojev.

3.      MGO je naravna aktivna učinkovina, ki je prisotna samo v Manuka medu

 

Manuka med je poseben zato, ker vsebuje spojino metilglioksal, ki ni prisotna v nobenem drugem medu na svetu. Spojina nastane v procesu zorenja medu, ko se molekula DHA (-dehidroksiacetaza), ki se nahaja v nektarju cvetov, pretvori v MGO. Metilglioksal ni občutljiv na vročino, svetlobo in encime v človeškem telesu, zato se spojina ne izniči, ko jo zaužijemo, ampak ohrani svoje zdravilne lastnosti.

4.      Manuka med vsebuje številna mikro in makro hranila

 

Manuka med ne vsebuje le metilglioksala kot aktivne učinkovine, temveč tudi številna mikro in makro hranila, kot so aminokisline, minerali, vitamini, beljakovine, fenolne kisline in bioflavonoidi. Vse te snovi so pomembne za ohranjanje dobrega zdravja in počutja.

5.      Manuka med ima protimikrobne, antibakterijske, antioksidativne in antiseptične lastnosti

 

Edinstvena sestava daje Manuka medu odlične antibakterijske, protimikrobne, antioksidativne in antiseptične lastnosti. Antioksidativno delovanje mu daje visoka vsebnost flavonoidov, antiseptično delovanje pa je povezano z visokimi ravnmi vodikovega peroksida, kateri se v telesu ne razgradi, saj ga pri tem ščiti metilglioksal. Aktivna snov MGO pa medu daje odlične protimikrobne in antibakterijske lastnosti.

6.      Manuka med podpre imunski sistem pri glivičnih, bakterijskih in virusnih okužbah

 

Manuka med s svojim antiseptičnim, protimikrobnim in antibakterijskim delovanjem lahko lajša različne tegobe, ki so povezane s padcem imunskega sistema, ko se telo bori proti virusnim, glivičnim in bakterijskim okužbam. Zato je med lahko učinkovit pri lajšanju različnih kožnih stanj, ki jih povzročajo okužbe z glivicami.

Manuka med deluje kot nekakšen naravni antibiotik, saj lahko uniči širok spekter bakterij oziroma patogenov, tudi tistih, ki so sicer odporni na antibiotike. S tem pomaga pri vzdrževanju zdravja ustne votline, saj ima sposobnost boja proti škodljivim bakterijam v ustih.

Antibakterijsko in antiseptično delovanje pomaga lajšati težave z vnetim grlom in dražečim kašljem, ko se v grlu nabirajo patogeni mikroorganizmi. Manuka med lahko pomaga lajšati tudi prebavne težave, še posebej takrat, ko se razvijejo simptomi, ki so posledica bakterijskih okužb (na primer, kandida, želodčne razjede zaradi bakterije H. pylori, itd.).

Manuka med se uporablja tudi za hitrejše celjenje ran, saj iz ran odstranjuje tekočino in vse nečistoče, ki bi lahko povzročile bakterijsko okužbo.

Eteria prehransko dopolnilo Manuka Med MGO 514

 

Visokokakovostno prehransko dopolnilo blagovne znamke Eteria vsebuje edinstveno kombinacijo Manuka medu, cinka in vitamina C.

 • Manuka med je v kapsule dodan v obliki prahu (v prahu se nahajajo prav vse učinkovine kot v medu za uživanje).
 • Med vsebuje visoko koncentracijo metilglioksala. MGO 514 pomeni, da je 514 mg aktivne snovi na kilogram medu. Velja, da višja kot je vsebnost MGO, bolj kakovosten, čist in učinkovit je med.
 • Gre za čisti med, saj je bil med pridobljen izključno iz posebnih vrst Manuka grmov, ki rastejo samo v določenih predelih Nove Zelandije.
 • Pridobljena MGO oznaka zagotavlja, da gre za zaščiteno blagovno znamko, ki služi kot certifikat in zagotovilo, da Manuka med vsebuje aktivno učinkovino – metilglioksal.
 • Pred izvozom izdelke redno preizkušajo in preverjajo čistost in vir medu. Opravljeni laboratorijski testi so osnova, da med lahko dobi oznako MGO.
 • Kapsule so rastlinske, zato so lahko prebavljive.

Manuka medu je dodan cink in vitamin C

 

Eteria prehransko dopolnilo vsebuje tudi vitamin C v obliki l-askorbinske kisline in cink v obliki cinkovega oksida. Oba hranila sta dodana zato, da še dodatno podpreta imunski sistem, hkrati pa imata vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Služita kot dobra preventiva v hladnih zimskih mesecih, ko se večinoma zadržujemo v notranjih prostorih, kjer so precej večja tveganja za bakterijske in virusne okužbe.

Manuka medu je dodan cink in vitamin C

 

Eteria prehransko dopolnilo vsebuje tudi vitamin C v obliki l-askorbinske kisline in cink v obliki cinkovega oksida. Oba hranila sta dodana zato, da še dodatno podpreta imunski sistem, hkrati pa imata vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Služita kot dobra preventiva v hladnih zimskih mesecih, ko se večinoma zadržujemo v notranjih prostorih, kjer so precej večja tveganja za bakterijske in virusne okužbe.

Naše zadovoljne stranke pravijo

»Manuka med je super zadeva za zimske dni. Odličen dodatek za celo družino. Jemljemo ga preventivno, ko je sezona prehladov, grip in viroz. Opažam, da sta otroka manj nahodna, midva z možem pa na ta način krepiva imunski sistem. Notri je še vitamin C, kar še dodatno podpre imuniteto.«

Iva J., 42 let, Nova Gorica

»Že prej sem jedla Manuka med, ampak se mi zdijo kapsule bolj priročne za jemanje, še posebej, ker z eno kapsulo na dan vnesem v telo vse potrebno. Poleg tega je dodan še vitamin C in cink za odpornost. Manuka med od Eterie ima tudi zelo visoko vsebnost MGO, kar je še ena prednost. Priporočam!

Karla H., 55 let, Slovenska Bistrica

»Manuko redno uživam že nekaj mesecev. V zadnjem letu sem imel že nekaj daljših kur z antibiotiki, zato sem imel težave z želodcem, predvsem kar se tiče zgage in refluksa zaradi gastritisa. Z Manuka medom se mi je to hitro uredilo. Nimam več pekoče bolečine v želodcu, lahko jem tudi bolj mastno hrano, ne da bi imel po jedi zgago.«

Nace P., 62 let, Kamnik

»Nikakor se nisem mogel znebiti glivic na prstih na nogah in na nohtih. Kupoval sem razne kreme, ampak so glivice vedno zmagale. Nisem verjel, da bi lahko prehransko dopolnilo pomagalo pri tem. Po pol leta jemanja Manuka medu nimam več težav z glivicami na nogah. Sem in tja se mi okužba še ponovi, ko mi pade imunski sistem, ampak se ne razvije v taki meri, kot se je prej.«

Bor A., 64 let, Kočevje

Opozorilo pri uživanju Manuka medu

 

Čisti Manuka med je povsem varen izdelek, ki ga lahko uživajo vsi, ki želijo podpreti imunski sistem in izboljšati počutje. Nekoliko več pazljivosti je potrebno le v naslednjih primerih:

 • Če ste sladkorni bolnik (med vsebuje naravni sladkor, zato lahko zviša nivo sladkorja v krvi)
 • Če ste alergični na cvetni prah
 • Če je vaš otrok mlajši od enega leta starosti (dojenčki nimajo še tako razvitega imunskega sistema in prebavnega trakta, da bi predelali določene bakterijske presnovke v medu)

Priporočeni dnevni odmerek je 3 kapsule na dan.

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja.

Shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjevati v temnem in suhem prostoru na temperaturi do 25 °C.

Če ste preobčutljivi ali alergični na katero od sestavin tega izdelka ali jemljete zdravila, se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom. Izdelek ni priporočljiv za nosečnice in doječe matere.

*Učinki uporabe izdelka se lahko razlikujejo pri posameznikih in lahko odstopajo od opisanih na spletni strani.

Vse o dodatkih

Alfa-linolenska kislina (Omega-3)… skrbi za normalno raven holesterola v krvi.

Tiamin, vitamin B12, riboflavin, niacin, Pantotenska kislina, vitamin B6, vitamin C, Kalcij (Ca), železo (Fe), biotin, jod (I), Nosite baker (Cu), magnezij (Mg), … prispeva k normalni presnovi energije

Tiamin, vitamin B12, riboflavin, Niacin, vitamin B6, vitamin C, biotin, Jod (I), kalij (K), magnezij (Mg) …prispevajo k normalnemu delovanju živčniga sistema

Krom (Cr), biotin, cink (Zn) … prispevajo do normalnega metabolizma makrohranila

Tiamin, vitamin B12, niacin, vitamin B6, folati, vitamin C, biotin, magnezij (Mg) … prispevajo k normalni psihični funkcij.

Biotin, selen (Se), cink (Zn) … prispevajo vzdrževanje normalnih las

Vitamin A, riboflavin, niacin, biotin… prispevajo k vzdrževanju normalnega stanja sluznice

Vitamin A, Riboflavin, Niacin, Biotin, Jod (I), Zink (Zn)… prispevajo za vzdrževanje normalne kože

Kalcij (Ca), vitamin K… prispevajo k, normalno strjevanje krvi

Kalcij (Ca), kalij (K), magnezij (Mg), vitamin D … prispevajo k normalno delovanje mišic

Kalcij (Ca)

prispeva k normalnemu prenosu signala med Živčnih celicami
… prispeva k normalni funkciji prebavnih encimi
… ima funkcijo pri delitvi celic in Specializacija celic
… se uporablja za vzdrževanje normalnih kosti
… se uporablja za vzdrževanje normalnih zob

Vitamin B12, folat, železo (Fe), Magnezij (Mg), cink (Zn), vitamin D … imajo vlogo pri delitvi celic

Vitamin K, magnezij (Mg), mangan (Mn), fosfor (P), cink (Zn), vitamin D … prispevajo k vzdrževanju normalnega stanja Kosti

Klorid (Cl)… prispeva s tvorbo Želodčna kislina do normalne prebave

Krom (Cr)… pomaga vzdrževati k normalni ravni sladkorja v krvi

Železo (Fe), jod (I), cink (Zn) … prispevajo k normalni kognitivni funkciji

Železo (Fe)
… prispeva k normalnemu nastanku rdečih krvnih celic in hemoglobina
… prispeva k normalnemu prenos kisika v telesu

Vitamin A, Vitamin B12, Vitamin B6, Folati, vitamin C, železo (Fe), baker(Cu), selen (Se), cink (Zn), vitamin D …prispevajo k normalnemu delovanju imunskega sistema

Vitamin B12, Riboflavin, Niacin, Pantothensäure, Vitamin B6, Folat, Vitamin C, Eisen (Fe), Magnesium (Mg)….prispevajo k zmanjšanju utrujenosti in Utrujenost

Folat
… prispeva k rasti materinega tkiva med nosečnostjo
… prispeva k normalni sintezi aminokislin
… prispeva k normalni tvorbi krvi

Vitamin B12, vitamin B6, folati…prispevajo k normalni presnovi homocisteina

Jod (I) … prispeva k normalni proizvodnja ščitničnih hormonov
Jod (I), selen (Se) … prispeva k enemu normalno delovanje ščitnice

Kalij (K) … prispeva k vzdrževanju normalen krvni tlaka

Baker (Cu)… prispeva k vzdrževanju normalnega stanja vezivnega tkiva… prispeva k normalnemu pigmentacija las… prispeva k normalnemu prevozu železa v telesu… prispeva k normalnemu pigmentacija kože

Riboflavin, vitamin C, vitamin E, baker (Cu), mangan (Mn), selen (Se), cink(Zn) … prispevajo ščitu celice pred oksidativnim stresom

Magnezij (Mg) … prispeva kravnotežju elektrolitov

Magnezij (Mg), cink (Zn) … prispevaprispeva k normalni sintezi beljakovin

Magnezij (Mg), vitamin D, fosfor …prispevajo k vzdrževanju normalnih zob

Mangan (Mn) … prispeva k normalnemu Nastanek vezivnega tkiva

Molibden (Mo) … prispeva k normalnemu delovanju presnove

Amino kisline pantotenska kislina … prispeva k normalni sintezi in do normalnega metabolizma steroidni hormoni, vitamin D in nekateri nevrotransmiterji … prispeva k normalni duševnosti

Fosfor … prispeva k normalnemu delovanje celične membrane

Beljakovine… prispevajo k povečanju mišične mase ob… prispevajo k ohranjanju mišične mase

Vitamin A, riboflavin, vitamin B6 … prispevajo k ohranjanju normalnega vida

Selen (Se) … prispeva k normalnemu nastanku sperme

Selen (Se), cink (Zn) … prispeva k ohranjanju nohtev

Tiamin … prispeva k normalnemu delovanju Srčne funkcije

Vitamin A, riboflavin … prispevajo k enemu normalna presnova železa
Vitamin B6… prispeva k normalni sintezi cisteina… prispeva k normalnim beljakovinam in
Presnova glikogena… prispeva k ureditvi hormonske aktivnosti

Vitamin C
… prispeva k normalnemu tvorjenju kolagena za normalno delovanje krvnih žil
… prispeva k normalnemu tvorjenju kolagena prispeva k normalnemu delovanju kosti
… prispeva k normalnemu tvorjenju kolagena za normalno delovanje hrustanca
… prispeva k normalnemu tvorjenju kolagena normalno delovanje dlesni
… prispeva k normalnemu tvorjenju kolagena za normalno delovanje zob
… prispeva k normalnemu tvorjenju kolagena prispeva k normalnemu delovanju kože
… prispeva k regeneraciji zmanjšanegaOblika vitamina E.
… poveča absorpcijo železa

Vitamin D
… prispeva k normalni absorpciji / Uporaba kalcija in fosforja
… prispeva k normalni ravni kalcija v krvi

Cink (Zn)
… prispeva k normalni kislinsko-bazični presnovi … prispeva k normalni presnovi ogljikovih hidratov
… prispeva k normalni sintezi DNA… prispeva k normalni plodnosti in normalno razmnoževanje
… prispeva k normalnemu presnovi maščobnih kislin… prispeva k normalnemu presnova vitamina pri
… prispeva k ohranjanju normalnega stanja raven testosterona v krvi.

Šifra: Ni na voljo Kategorije: , ,
Updating…
 • V košarici ni izdelkov.