Preverjena Nemška kakovost | Dostava brezplačna

Razstrupljevalni bambus obliži za stopala

9,99 24,99 

Obliži iz mehkega organskega bambusa z aktivnimi učinkovinami delujejo tako, da skozi refleksne točke na podplatih absorbirajo in izvlečejo nakopičene toksine in strupene snovi iz telesa.

 • Zasnovano po vzhodnoazijski metodi za naravno razstrupljanje telesa.
 • Naravne sestavine in rastlinski izvlečki (bambusov kis, lesni kis, turmalin, hitin, vitamin C, izvleček evkaliptusa, japonske nešplje in hutujnije) vežejo nase toksine in težke kovine.
 • Preden greste v posteljo oba obliža iz paketa prilepite na oba stopala tako, da se bo vrečka z aktivnimi učinkovinami dotikala kože. Ko zjutraj vstanete, obliža odlepite in zavrzite med odpadke.
 • Obliži se po uporabi obarvajo v temno barvo. To pomeni, da so se toksini izločili iz telesa.
 • Za optimalno delovanje priporočamo, da naredite vsaj 7-dnevno detox kuro, nato pa kuro ponovite na vsake 3 mesece.
Počisti
  

Ko se toksini začno kopičiti, postanejo za telo strupeni

 

Naše telo ima s svojimi mehanizmi neverjetne sposobnosti – uravnava telesne funkcije od temperature do srčnega utripa, regenerira poškodovana tkiva in med drugim tudi prečiščuje odpadne snovi (stranske produkte celičnih reakcij) ter potencialno škodljive snovi in patogene.

Sposobnost telesa, da se lahko samo razstruplja, pogosto jemljemo za samoumevno. A tudi telo ima svoje omejitve. Če telo teh toksinov ne razgradi pravilno, se le-ti začno kopičiti in za telo postanejo strupeni. Toksična preobremenitev telesa pa poškoduje tkiva, poslabša delovanje organov in na dolgi rok povečuje tveganja za razvoj številnih zdravstvenih obolenj.

Vsakodnevno smo izpostavljeni toksinom v hrani, zraku in drugod

 

Ko govorimo o toksinih, s tem ne mislimo na tiste snovi, ki ob zaužitju ali izpostavljenosti lahko povzročijo življenjsko nevarne zaplete. Namreč, gre za snovi, ki smo jim vsakodnevno izpostavljeni. Na primer, to so: kofein, alkohol, nikotin, zdravila, onesnažen zrak, kemične snovi v čistilih in kozmetiki, umetni konzervansi v hrani, itd.

Dokler jetra in ledvice lahko filtrirajo in izločajo toksine iz telesa, nimamo nobenih težav. Ko pa se v telesu nabere preveč toksinov, ki jih telo ne zmore več predelovati, je smiselno, da telesu pomagamo pri razstrupljanju.

Najbolj tipični znaki, ki govorijo o tem, da telo potrebuje pomoč pri razstrupljanju

 

Nalogo razstrupljanja opravljajo različni organi – jetra, ledvice, črevesje, koža in pljuča. A ko so organi preobremenjeni s strupenimi snovmi, je njihovo delovanje postavljeno izven ravnovesja.

Ko se to zgodi, lahko tudi sami občutimo določene simptome, ki nam sporočajo, da naše telo potrebuje dodatno pomoč pri odstranjevanju toksinov iz telesa. Med najbolj tipične znake spadajo naslednji simptomi:

 • Pogosti glavoboli
 • Utrujenost in izčrpanost
 • Nihanje razpoloženja
 • Hrepenenje po sladki hrani
 • Kožni izpuščaji, akne in ekcemi
 • Slab zadah
 • Prebavne težave
 • Slabša sposobnost koncentracije

Vzhodnoazijska metoda razstrupljanja telesa skozi podplate

 

Že starodavna vzhodnoazijska ljudska medicina je veliko moč pripisovala podplatom. Verjamejo, da so podplati »drugo srce« in da povedo veliko o zdravju človeka. Na podplatih se nahajajo številne refleksne točke, ki so po različnih fizioloških poteh povezane z vsemi glavnimi organi v telesu.

Refleksoterpija primerja človeka z drevesom. Noge so korenine, hrbtenica je deblo, obraz pa so listi drevesa. Drevesne korenine prenašajo hranila iz tal in vodo vse do vej in listov. Podobna analogija velja tudi pri razstrupljanju telesa. Zato lahko preko podplatov vplivamo tudi na druge dele v telesu.

Kako delujejo bambusovi obliži za razstrupljanje?

 1. Toksini se izločajo skozi pore na podplatih: nakopičene strupene snovi, ki pripotujejo iz organov in telesnih tkiv do stopal, se na obliž izločajo skozi pore.

 

 1. Toksini potujejo do stopal po različnih fizioloških poteh: refleksne točke na podplatih so po krvi, limfah in živcih povezane z organi. Zato odpadne snovi pripotujejo do podplatov po krvnem in limfnem obtoku ter po živčnih povezavah.

 

 1. Aktivne učinkovine vežejo nase strupe in toksine: aktivne učinkovine (naravne sestavine in izvlečki izbranih zelišč) se nahajajo v vrečki obliža in se direktno dotikajo podplata. Te snovi so dodane zato, ker nase vežejo toksine in težke kovine ter s tem pospešujejo izločanje strupenih snovi iz telesa.

Aktivne učinkovine v bambus obližih so:

 

 • Bambusov kis – tekočina, ki nastane med procesom proizvodnje bambusovega oglja. Japonci mu pravijo »chikusaku«.
 • Lesni kis – tekočina, ki nastane, ko les japonskega hrasta Ubame segrejejo na visoko temperaturo, dim iz toplote pa zberejo, kondenzirajo in destilirajo v lesni kis.
 • Turmalin – naravni mineral, ki je sposoben proizvajati električni naboj ter oddaja negativne ione in infrardečo toploto.
 • Hitin – naravni polisaharid, ki tvori zunanje lupine in oklepe členonožcev ter luske rib.
 • Dekstrin – ogljikov hidrat, ki ga pridobivajo s hidrolizo škroba.
 • Vitamin C – antioksidant, ki je sposoben nevtralizirati škodljive učinke prostih radikalov v telesu.
 • Rastlinski izvleček hutujnije – Houttuynia cordata je zelnata rastlina, ki ji na Japonskem pravijo »Dokudami«.
 • Rastlinski izvleček evkaliptusa – zimzeleno avstralsko drevo. Iz njegovih listov pridobivajo evkaliptusovo olje.
 • Rastlinski izvleček japonske nešplje – rastlina, ki obrodi majhne plodove v grozdih – lokvate.

Naše zadovoljne stranke pravijo

»Detox kuro z bambus obliži naredim enkrat na tri mesece, po 10 dni skupaj. Všeč mi je, ker je uporaba zelo preprosta. Pred spanjem si jih namestim na noge, zjutraj pa jih odlepim. Kuro prekinem takrat, ko vidim, da obliži niso več obarvani. Takrat vem, da se je telo prečistilo vseh toksinov.«

Janja L., 45 let, Sežana

»Obliži iz bambusa so super! Meni so dosti pomagali, ko sem imela za sabo zelo stresno obdobje in se nisem dobro počutila. Po nekaj dneh uporabe sem lažje zaspala in po dolgem času sem spala celo noč. Ko uporabljam obliže, se zjutraj zbudim spočita in polna energije.«

Rebeka P., 51 let, Ptuj

»Obliže z bambusom uporabljam za prečiščenje telesa. Uporabljam jih vsaj en teden po praznikih in dopustih, ko jemo drugačno hrano in dosti hrane ter popijemo kakšen kozarček preveč. Po veselem decembru obvezno naredim eno kuro, pa tudi po prvomajskih in velikonočnih praznikih.«

Goran Č., 56 let, Tolmin

»Oba z ženo uporabljava obliže že kar nekaj časa. Opažava pozitivne spremembe na počutju, pa tudi kar se tiče boljše prebave. Imava več energije. Dobro je to, ker gre za naravno razstrupljanje, zato ker uživava precej zdravil na recept. Tako da ne prihaja do kontraindikacij.«

Sandi J., 62 let, Vrhnika

Najbolje je, da detox obliže iz bambusa uporabljate ponoči

Obliži morajo delovati vsaj 8 ur, vendar ne več kot 12 ur. Ravno zato je najbolj priročno in tudi bolj udobno, če si jih pred spanjem namestite na stopala in jih čez noč pustite gor. Zjutraj, ko se boste zbudili, pa jih enostavno odlepite in zavržete med odpadke in drugo noč uporabite nove obliže iz paketa.

Kaj pomeni, če se obliž obarva v temno črno ali sivo barvo?

Ne ustrašite se, če boste zjutraj opazili, da so se obliži obarvali v temno barvo, bodisi črno bodisi sivo ali temno rjavo. To je dober znak, saj pomeni, da se je čez noč veliko strupenih snovi izločilo iz telesa. Ko boste obliže nekaj časa uporabljali, boste opazili, da z vsakim dnem postajajo vedno manj obarvani, kar pomeni, da je uspel proces razstrupljanja.

Razstrupljevalna kura z bambus obliži za stopala

Za učinkovito detox kuro se priporoča, da bambus obliže uporabljate vsaj 7 dni zaporedoma. Obliže uporabite na obeh stopalih hkrati. Razstrupljevalno kuro lahko ponovite na vsakih nekaj mesecev. Obliži so varni tudi za dolgotrajno uporabo, zato lahko razstrupljevalno kuro tudi po želji podaljšate, na primer na 2 ali 3 tedne.

Na kaj paziti pri uporabi bambus obližev?

Preden boste namestili obliže na stopala, dobro umijte in osušite površino kože. Ne nanašajte obližev na poškodovano ali ranjeno kožo. Obliž lahko nalepite na katerikoli del stopala, pomembno je le, da se vrečka z aktivnimi učinkovinami v celoti dotika kože stopala.

Priporočeni dnevni odmerek je 3 kapsule na dan.

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja.

Shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjevati v temnem in suhem prostoru na temperaturi do 25 °C.

Če ste preobčutljivi ali alergični na katero od sestavin tega izdelka ali jemljete zdravila, se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom. Izdelek ni priporočljiv za nosečnice in doječe matere.

*Učinki uporabe izdelka se lahko razlikujejo pri posameznikih in lahko odstopajo od opisanih na spletni strani.

Vse o dodatkih

Alfa-linolenska kislina (Omega-3)… skrbi za normalno raven holesterola v krvi.

Tiamin, vitamin B12, riboflavin, niacin, Pantotenska kislina, vitamin B6, vitamin C, Kalcij (Ca), železo (Fe), biotin, jod (I), Nosite baker (Cu), magnezij (Mg), … prispeva k normalni presnovi energije

Tiamin, vitamin B12, riboflavin, Niacin, vitamin B6, vitamin C, biotin, Jod (I), kalij (K), magnezij (Mg) …prispevajo k normalnemu delovanju živčniga sistema

Krom (Cr), biotin, cink (Zn) … prispevajo do normalnega metabolizma makrohranila

Tiamin, vitamin B12, niacin, vitamin B6, folati, vitamin C, biotin, magnezij (Mg) … prispevajo k normalni psihični funkcij.

Biotin, selen (Se), cink (Zn) … prispevajo vzdrževanje normalnih las

Vitamin A, riboflavin, niacin, biotin… prispevajo k vzdrževanju normalnega stanja sluznice

Vitamin A, Riboflavin, Niacin, Biotin, Jod (I), Zink (Zn)… prispevajo za vzdrževanje normalne kože

Kalcij (Ca), vitamin K… prispevajo k, normalno strjevanje krvi

Kalcij (Ca), kalij (K), magnezij (Mg), vitamin D … prispevajo k normalno delovanje mišic

Kalcij (Ca)

prispeva k normalnemu prenosu signala med Živčnih celicami
… prispeva k normalni funkciji prebavnih encimi
… ima funkcijo pri delitvi celic in Specializacija celic
… se uporablja za vzdrževanje normalnih kosti
… se uporablja za vzdrževanje normalnih zob

Vitamin B12, folat, železo (Fe), Magnezij (Mg), cink (Zn), vitamin D … imajo vlogo pri delitvi celic

Vitamin K, magnezij (Mg), mangan (Mn), fosfor (P), cink (Zn), vitamin D … prispevajo k vzdrževanju normalnega stanja Kosti

Klorid (Cl)… prispeva s tvorbo Želodčna kislina do normalne prebave

Krom (Cr)… pomaga vzdrževati k normalni ravni sladkorja v krvi

Železo (Fe), jod (I), cink (Zn) … prispevajo k normalni kognitivni funkciji

Železo (Fe)
… prispeva k normalnemu nastanku rdečih krvnih celic in hemoglobina
… prispeva k normalnemu prenos kisika v telesu

Vitamin A, Vitamin B12, Vitamin B6, Folati, vitamin C, železo (Fe), baker(Cu), selen (Se), cink (Zn), vitamin D …prispevajo k normalnemu delovanju imunskega sistema

Vitamin B12, Riboflavin, Niacin, Pantothensäure, Vitamin B6, Folat, Vitamin C, Eisen (Fe), Magnesium (Mg)….prispevajo k zmanjšanju utrujenosti in Utrujenost

Folat
… prispeva k rasti materinega tkiva med nosečnostjo
… prispeva k normalni sintezi aminokislin
… prispeva k normalni tvorbi krvi

Vitamin B12, vitamin B6, folati…prispevajo k normalni presnovi homocisteina

Jod (I) … prispeva k normalni proizvodnja ščitničnih hormonov
Jod (I), selen (Se) … prispeva k enemu normalno delovanje ščitnice

Kalij (K) … prispeva k vzdrževanju normalen krvni tlaka

Baker (Cu)… prispeva k vzdrževanju normalnega stanja vezivnega tkiva… prispeva k normalnemu pigmentacija las… prispeva k normalnemu prevozu železa v telesu… prispeva k normalnemu pigmentacija kože

Riboflavin, vitamin C, vitamin E, baker (Cu), mangan (Mn), selen (Se), cink(Zn) … prispevajo ščitu celice pred oksidativnim stresom

Magnezij (Mg) … prispeva kravnotežju elektrolitov

Magnezij (Mg), cink (Zn) … prispevaprispeva k normalni sintezi beljakovin

Magnezij (Mg), vitamin D, fosfor …prispevajo k vzdrževanju normalnih zob

Mangan (Mn) … prispeva k normalnemu Nastanek vezivnega tkiva

Molibden (Mo) … prispeva k normalnemu delovanju presnove

Amino kisline pantotenska kislina … prispeva k normalni sintezi in do normalnega metabolizma steroidni hormoni, vitamin D in nekateri nevrotransmiterji … prispeva k normalni duševnosti

Fosfor … prispeva k normalnemu delovanje celične membrane

Beljakovine… prispevajo k povečanju mišične mase ob… prispevajo k ohranjanju mišične mase

Vitamin A, riboflavin, vitamin B6 … prispevajo k ohranjanju normalnega vida

Selen (Se) … prispeva k normalnemu nastanku sperme

Selen (Se), cink (Zn) … prispeva k ohranjanju nohtev

Tiamin … prispeva k normalnemu delovanju Srčne funkcije

Vitamin A, riboflavin … prispevajo k enemu normalna presnova železa
Vitamin B6… prispeva k normalni sintezi cisteina… prispeva k normalnim beljakovinam in
Presnova glikogena… prispeva k ureditvi hormonske aktivnosti

Vitamin C
… prispeva k normalnemu tvorjenju kolagena za normalno delovanje krvnih žil
… prispeva k normalnemu tvorjenju kolagena prispeva k normalnemu delovanju kosti
… prispeva k normalnemu tvorjenju kolagena za normalno delovanje hrustanca
… prispeva k normalnemu tvorjenju kolagena normalno delovanje dlesni
… prispeva k normalnemu tvorjenju kolagena za normalno delovanje zob
… prispeva k normalnemu tvorjenju kolagena prispeva k normalnemu delovanju kože
… prispeva k regeneraciji zmanjšanegaOblika vitamina E.
… poveča absorpcijo železa

Vitamin D
… prispeva k normalni absorpciji / Uporaba kalcija in fosforja
… prispeva k normalni ravni kalcija v krvi

Cink (Zn)
… prispeva k normalni kislinsko-bazični presnovi … prispeva k normalni presnovi ogljikovih hidratov
… prispeva k normalni sintezi DNA… prispeva k normalni plodnosti in normalno razmnoževanje
… prispeva k normalnemu presnovi maščobnih kislin… prispeva k normalnemu presnova vitamina pri
… prispeva k ohranjanju normalnega stanja raven testosterona v krvi.

Šifra: Ni na voljo Kategoriji: ,
Updating…
 • V košarici ni izdelkov.